Microneedling

Wat is microneedling?

Microneedling is onze PREMIUM behandeling waarbij er met een speciale pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en meer elastisch en worden (fijne) lijntjes en rimpels verminderd door de toename van collageen.

Wat kunnen we met microneedling bereiken?

  • Om hyperpigmentatie te verminderen, huidonregelmatigheden te corrigeren en de huidteint te egaliseren.
  • anti-aging: tekenen van huidveroudering te corrigeren, verbeteren van de elasticiteit van de huid, langdurige hydratatie, extra stevigheid en een gezonde glow.
  • Acné: verbeteren van de vette, acné gevoelige huid en acné littekens.

Voor een optimaal resultaat zijn gemiddeld 4 behandelingen nodig, elke 4 weken.

Hoe gaat zo een behandeling in zijn werk?

Voor we van start gaan, wil ik graag eerst jouw huid beter leren kennen. Aan de hand van enkele vragen over je dagelijkse (huid)routines, verwachtingen, … en door het maken van een huidscan met ons huidanalysetoestel, kan ik jouw huidprobleem beter in kaart brengen. Want met microneedling kunnen we een heleboel huidindicaties aanpakken, dus is het belangrijk dat we weten wat voor jouw huid de belangrijkste ingrediënten en behandelingen zijn.

Nadat ik hier een beter zicht op gekregen heb, neem je plaats op mijn behandelstoel. Je geniet eerst van een ontspannende reiniging waardoor je onmiddellijk kan genieten van wat me-time. Na de reiniging én dieptereiniging gaan we over naar het behandelen met de microneedling pen. Elke zone van het gelaat wordt afzonderlijk bekeken en de diepte van de naalden wordt ook per zone aangepast. En neen hoor, je hoeft niet bang te zijn dat het pijn doet, dit valt zeer goed mee.

Om jouw huid te kalmeren na de microneedling en zo weinig mogelijk last te hebben van roodheden kort na de behandeling, mag je even genieten onder de LED-lamp. Naast de herstellende werking, zal LED ook zorgen voor de aanmaak van elastine en collageen in de huid, hetgeen de behandeling nog net dat tikkeltje meer geeft; Want zoals ik je al vertelde in het begin van deze blog, is deze behandeling echt het neusje van de zalm!

Na de LED-lamp zorgen we ook nog voor een aangepast Hydrojelly masker, afhankelijk van het huidprobleem waaraan we gewerkt hebben. HydroJelly maskers onderscheiden zich van ‘gewone’ maskers doordat ze doordrenkt zijn met elektrolyten: hét hydratatie-ingrediënt van de toekomst. Wat het probleem ook is, er kan geen huidverbetering plaatsvinden als de elektrolytenbalans niet op orde is. Tijdens het masker geniet je van een zalige handmassage.

We sluiten de behandeling af met een speciale crème. We overlopen samen de nazorg, welke thuisverzorgingsproducten je best wel en net niet gebruikt en we leggen jouw volgende afspraakje vast, 4 weken later. Want door te werken in kuurverband komen we tot de beste resultaten!

Werken we binnenkort samen aan jouw huid? Ik kijk er alvast naar uit!

Liefs,

Kim